Şehitler Hakkında Açıklamalar

Açıklama- 21 (08.04.2010)

Yurtsever Halkımıza;

Tarihten günümüze kadar meşru zemine dayalı halkların haklı davalarını, özgür ve aydınlık geleceklerini belirleyen, önderler ve halk kahramanları olmuştur. Büyük kahramanları bağrından çıkarmayan halklar, tarih sahnesinden silinerek yok olup gitmişlerdir. Çünkü halklar kahramanlarıyla anılır, var olur ve bağlı oldukları manevi değerlerden güç alarak bu mücadele azmiyle kurtuluşa ulaşır.

Yok olmaya doğru giden bir halkın yeniden doğuşunu gerçekleştirme iddiasıyla, tamamen Önderliksel bir hareket olarak çıkış yapan PKK hareketi ve onun öncü kadroları, kendini adamışların hareketi olarak tarih sahnesine çıktı. Özgürlük mücadelemiz, inançlı, fedakar, dürüst, sade ve temiz kişilikleri ile yeni bir yaşamı yaratmanın kararlılığını gösterecek militanlarla başarıya gidecektir. Bu mücadeleye katılım sağlarken, ya Kürt halkı adına fedailikte tercih kılınacak, ya da mücadeleye hiç başlanılmayacağı büyük bir gerçeklik olarak ortaya çıktı.

Herkese ait olan, yalnızca kendisine ait olmayan Kürt bireyi ve toplumu, Önderliğimizin yoğun emek ve çabalarıyla kendine ait olabilmenin sırrını çözerek,  Kürde yeni bir kimlik kazandırmıştır. Dünya insanlığı içerisinde başı dik, onurlu ve gururlu bir Kürt gerçekliği yaratılmıştır. Zifiri karanlıkta kendi gerçekliğini arayan Kürt bireyi ve toplumu öncü kadroların yaşam tarzından etkilenerek bu arayışlarını PKK’de bulmuştur.

Özgürlük Hareketimiz, önünde bentler kurulamaz ve durdurulamaz bir inanç ve kararlılıkla akın akın mücadele saflarına akan, halkımızın en duyarlı, seçkin ve gıpta edilecek evlatları olan on binlerce gerillasını, yurtsever ve kadrosunu, bu uğurda eşi ve benzerine rastlanmayacak tarzda kahramanca direnişlerle şehit vermiştir. Bugün “Demokratik Konfederalizm” hedefiyle, halkımızın birliğine doğru adım adım gidiliyorsa, bunda canları ve kanları pahasına mücadele ederek şehit düşen yoldaşlarımızın yüce emeklerinin payı büyüktür.

Şıvan (Bedri Özer) yoldaş da halkının birliği ve özgürlüğü uğruna mücadele vermek için 1993 yılında Özgürlük Hareketimizin saflarına katılır. Emekçi, fedakar ve mücadele değerlerine bağlı duruşuyla kısa zamanda tüm yoldaşlarının sevgisini kazanan Şıvan yoldaş 1997 yılının Kasım ayında Xakurkê’nin Şehzade alanında şehitler kervanına katılır.

HPG olarak bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da, halkımızın kurtuluşu ve özgürlüğü için, şehitlerimizin anılarına bağlı kalacağımızın sözünü veriyoruz.  Halkımızın umut, özlem ve beklentilerini gerçekleştirene dek, mücadele iddiası ve kararlılığıyla hareket edeceğimizi, Meşru Savunma Çizgisi temelinde halkımızın varlığını, onurunu ve kazanılan demokratik değerlerini koruyacağımızı belirtiyoruz.  Önderliğimize, halkımıza ve değerlerimize karşı yürütülen savaşta halkımızın sahipsiz olmadığını her zaman ve her koşulda vereceğimiz aktif meşru savunma savaşıyla göstereceğimizi belirtiyor ve halkımıza özgürlük mücadelemizi başarıya götürme temelinde bir kez daha kararlılık sözümüzü yineliyoruz.

Kod adı: Şıvan Xerîb

Gerçek adı ve soyadı: Bedri Özer

Doğum tarihi ve yeri: 1972 / Marinos

Katılım tarihi: 1993 / Xakurkê

Ana adı: Şirin

Baba adı: Süleyman

Şahadet Tarihi: Kasım 1997 / Şêxzade, Xakurkê

HPG Basın-İrtibat Merkezi