Şehitler Hakkında Açıklamalar

Açıklama-4 (07.06.2008)

Yurtsever Halkımıza;

1982 Hakkari doğumlu Botan Erdal – Şevket Yıldız arkadaşımız Mahsum Korkmaz Askeri Akademisinde gördüğü askeri eğitim esnasında talihsiz bir kaza sonucu şahadete ulaşmıştır. Gençlik çalışmalarında aktif bir şekilde yer alan Botan yoldaşımızın HPG’de kaldığı süreç boyunca pratik askeri çalışmalara bütün benliğiyle katılarak istek ve coşkusunu her zaman canlı tutarak Kürt halkının layık bir çizgi militanı olma mertebesini yakalamıştır. Şahsında bütün şehitlerimizin onurlu direnişini selamlıyoruz, ardılları olma sözünü yineliyoruz.

Botan Erdal
Şevket Yıldız
03.05.1982 / Hakkari
2005
Elmas
Serhan
Şahadet tarihi ve yeri: 27 Mart 2008 tarihinde Zap Mahsum Korkmaz Askeri Akademisi'nde askeri eğitim esnasında kaza sonucu

 

 

 

 

 

 

 

3 Mayıs 1982 tarihinde Hakkari’de dünyaya gelen Botan yoldaş yurtsever bir ailede büyür. 16 çocuklu ailenin en büyük çocuklarından olan Botan yoldaş, Kafkas üniversitesi birinci sınıfına kadar tahsilini yapar. Anne adı Elmas, baba adı Serhan’dır. Pınyanış aşiretinden olan Botan yoldaş, yürüttüğü gençlik çalışmalarında aktif rol üslenerek özgürlük mücadelesine aktif katılır. Kürt halkının barış ve özgürlük mücadelesinde bir döneme damgasını vuran canlı kalkanlar organizasyonunda en önlerde yer alarak çalışa yürütür. 2003 yılında partiye katıldıktan iki yıl sonra 22 Temmuz 2005 tarihiyle birlikte Komalen Ciwan bünyesinde gençlik faaliyeti yürütür. Kasım ayı 2006’da HPG’ye öneri yapar ve gerilla saflarına katılır. Xakurke alanında bir devre temel eğitim gördükten sonra Behdinan alanına geçer. Gerilla yaşamını ve askeri yaşamın tecrübelerini kişiliğinde geliştirmek için pratik taburlarda bir süre yer alır. Daha sonra ideolojik ve askeri açıdan daha da yetkinleşip kendisine mücadele saflarında bir rol biçmek temelinde Mahsum Korkmaz Askeri Akademisine alınır. Eğitim devresinde gösterdiği çabalarla, ideolojik olarak bilgi birikim düzeyini yükselterek devre içinde duruşunu belirginleştirdi. Arkadaş ortamında ölçülü, olgun, mütevazi ve bilinç düzeyiyle değer verilen yoldaşlarımızdan biri oldu Botan yoldaş. Devre içindeki çalışkanlığı ve yürüttüğü tim komutanlığı görevinde de sürekli örnek oldu. 2008 yılının başlarında Halk Savunma Güçlerinin gösterdiği direniş ve mücadele azmi içerisinde coşku ve heyecanıyla dikkat çeken Botan yoldaş, bu direniş mevzilenmesi içinde yer aldı. Akademi devresinin sonlarına doğru görülen askeri eğitimlerde talihsiz bir kaza sonucu yitirdiğimiz Botan yoldaş, gençlik mücadelesi ve gerilla mücadelesini kendi kişiliğinde oldukça olgun, ölçülü bir şekilde birleştirerek başarı kazanan ender yoldaşlarımızdan biri oldu.

 HPG Basın-İrtibat Merkezi