Şehitler Hakkında Açıklamalar

Açıklama-10 (10.10.2009)

Yurtsever Halkımıza;

23 Eylül 2008 tarihinde Hakkari'nin Çukurca ilçesine bağlı Deştane karakoluna yönelik olarak gerillalarımızın gerçekleştirdiği eylemde şahadete ulaşan Agit Bitlis isimli gerillamızın yerine aynı alanda, kod adları ve doğum yerleri tesadüfen aynı olan başka bir Agit Bitlis isimli arkadaşımızın ilanı yapılmıştır.

Agit kod adlı Serhat Döner arkadaşımız şehit düşmemiştir. Şahadete ulaşan arkadaşımız Agit Bitlis kod adlı Mehmet Akgün arkadaşımızdır. Bu vesile ile Döner ailesi şahsında halkımızdan, gerçekleşen bu yanlışlıktan ötürü özür diliyor, şahadete ulaşan arkadaşımızın sicilini yayınlayarak düzeltme yapıyoruz;

Kod adı: Agit Bitlis

Gerçek adı ve soyadı: Mehmet Akgün

Doğum tarihi ve yeri: 1988 / Hizan-Bitlis

Katılım tarihi: 2004 / Amed

Ana adı: Perişan

Baba adı: Ali

Şahadet Tarihi: 23 Eylül 2008 / Çukurca, Hakkari

Agit Bitlis:

1 Temmuz 1986’de Bitlis’in Hizan ilçesinde doğan Agit yoldaş, PKK hareketinin özelde Kürt halkı genelde ise demokratik ve ilerici toplumdan yana olanlar üzerinde yaptığı etki ve yarattığı insani değerlerin fedaice savunuculuğunu yapmak için gerillalaşmak gerektiğinde karar kıldı. Bir Kürt genci olarak halkının istemleri ve Önder APO’nun ideallerine layık bir duruşu sergilemek için geldiği özgür mekanlarda, dört yıllık dolu dolu geçen ve anlamı yüce olan bir mücadele içinde yer aldı. Kutsal ve uğruna ölünecek bu topraklarımız için hesapsızca ve intikam duygularıyla savaşan genç devrimcilerimizden biri olarak şahadet mertebesine ulaştı. İçinde bulunduğu örgütün felsefesi, yaşam tarzını esas almanın, anlamı ve onurlu bir yaşama kavuşmanın yüceliğine vararak, düşmana vurup hesap sorarak ölümsüzler kervanına katıldı.

HPG Basın-İrtibat Merkezi